Förklaring av Rullstolstennis

”Inlägget har annonser för Sportshopen med klickbara annonslänkar.”Samarbetar enbart med företag jag kan stå för och köper ALLTID produkter innan jag inleder ett samarbete.

Hallå!

An english version is available below

Idag tänkte jag skriva lite generellt om rullstolstennis. Är det exakts som stående tennis?

Foto: Jens Eklund
Annons

Det är inprincip som stående tennis. Skillnaden är enbart att i rullstolstennis får man använda sig att 2 studs. Vilket innebär att bollen får studsa en gång i tennisbana och en gång utanförbana. Annars är det samma regler.

En mer detaljerad och informativ förklaring hittar ni här:

www.rullstolstennis.se/om
Foto: Jens Eklund

Det skiljer också lite taktiska bitar i rullstolstennis. I rullstol spelar man oftare höga bollar på motståndarens backhand och mer vinklade slag. För att det vinner man mest på. För att det är tekniskt svårare i rullstol att så höga bollar på backhanden (alla är korta i rullstol). Alla rullstolspelare är långsammare än vad en stående spelare är, därför är det otroligt effektiv att vinkla ut slagen för att öppna upp tennisbanan, för att i nästa slag kunna manövrera ut sin motståndare.

Annons

Tack för mig och håll serven som Björn Hellberg brukar säga!

Hi

Today I was going to write a little general about wheelchair tennis. Is it exactly like standing tennis?

Photo: Jens Eklund

It’s basically like standing tennis. The difference is only that in wheelchair tennis one has to use two studs. Which means that the ball may bounce once in the tennis court and once outside the court. Otherwise, it’s the same rules.

Annons

You can find a more detailed and informative explanation here:

www.rullstolstennis.com/om
Photo: Jens Eklund

There are also some tactical pieces in wheelchair tennis. In wheelchairs you often play high balls on the opponent’s backhand and more angled strokes. Because it wins the most. Because it is technically more difficult in a wheelchair to have such high balls on the back hand (everyone is short in a wheelchair). All wheelchair players are slower than a standing player, therefore it is incredibly effective to angle out the battles to open up the tennis court, in order to be able to hit a easy winner on against their opponent in the next stroke.

Cheer,

Eric

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s